5 decembrie 2019

Rev. Greenaway: „Administrația eșuează într-o responsabilitate de bază a bunei guvernări, sprijinind bariere inutile în calea asistenței atât de necesare.”

snap

PENTRU ELIBERARE IMEDIATĂ

Contact presa: Natalie Moran

WASHINGTON - La 4 decembrie 2019, Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) a publicat o regulă finală cu privire la Programul suplimentar de asistență nutrițională (SNAP), care restricționează renunțările de la stat la termenul de trei luni pentru adulții cu capacitate de muncă fără dependenți (ABAWD ). USDA estimează că regula finală va lăsa aproape 700.000 de persoane fără acces la SNAP.

Rev. Douglas Greenaway, președinte și CEO al Asociației Naționale WIC (NWA), a emis următoarea declarație ca răspuns:

„În 2018, Congresul s-a unit pentru a adopta un proiect de lege bipartisan care asigură accesul robust la Programul suplimentar de asistență nutrițională (SNAP) din motive întemeiate: SNAP este o intervenție eficientă pentru a reduce foamea și pentru a se asigura că toate familiile pot pune mâncarea pe masă. De la adoptarea proiectului de lege pentru fermă, USDA a fost axat cu laser pe valorificarea autorității administrative pentru a retrage accesul la SNAP. Procedând astfel, Administrația nu reușește o responsabilitate de bază a bunei guvernări, susținând bariere inutile în calea asistenței atât de necesare.

„Regula finală subminează flexibilitatea SNAP de a răspunde la recesiunile economice prin eliminarea discreției statului de a renunța la cerințele de reglementare în perioadele de șomaj ridicat sau în zonele afectate de o lipsă de transport. Într-o recesiune, programele federale trebuie să aibă flexibilitatea pentru a se asigura că familiile nu sunt îngrijorate de modul în care își permit să pună mâncarea pe masă. Estimările proprii ale USDA sugerează că aproape 700.000 vor pierde accesul la SNAP atunci când regula va intra în vigoare în aprilie 2020. Câți vor fi excluși de la timbrele alimentare atunci când va avea loc o recesiune?

„Această regulă nu există în vid. USDA a prezentat deja alte două propuneri devastatoare de reducere a beneficiilor SNAP și menținerea familiilor de asistența alimentară - inclusiv modificări care ar putea lăsa aproape un milion de copii fără acces la mese școlare gratuite. Asociația Națională WIC se opune ferm eforturilor de a submina rețeaua de siguranță nutrițională și solicită retragerea imediată a acestei reguli. ”